Vantaan ratikan allianssikilpailutus etenee

Vantaan ratikkahankkeessa valmistaudutaan rakentamisvaiheeseen. Boost Brothers toimii hankkeessa tilaajan kilpailuttamana asiantuntijana hankinta-, kehitys- ja toteutusvaiheissa.

Vantaan kaupunki etsii ratikan toteutukseen allianssikumppaneita ja kilpailuttaa samanaikaisesti kaksi allianssia. Toinen allianssi vastaa ratikkahankkeen länsiosasta välillä Lentoasema–Tikkurila sekä Tikkurilan tunnelista, ja toinen hankkeen itäosasta välillä Tikkurila–Länsimäki. Allianssikumppaneiksi valitaan siis kaksi suunnitteluryhmittymää ja kaksi rakentajaryhmittymää.

– On mahtavaa olla mukana valmistelemassa ja toteuttamassa ainutlaatuista ja hyvin vaativaa hankintaa, jossa keskitytään hankkeen kehittämiseen. Kilpailutus on herättänyt kiinnostusta niin rakentajien kuin suunnittelijoiden keskuudessa, mikä luo hyvät lähtökohdat neuvotteluvaiheeseen valittujen ryhmittymien kanssa, kertoo Boost Brothers Oy:n johtava asiantuntija Matti Sivunen.

Ratikka-allianssin hankintaan on saatu osallistumishakemukset neljältä rakentajaryhmittymältä ja kahdelta suunnitteluryhmittymältä.

Neuvottelut käyntiin toukokuussa

Allianssihankinnassa etsitään kumppaneita toteuttamaan Vantaan ratikan hankesuunnitelma sekä Vantaan ratikan Helsingin hankeosuuden mukainen raitiotiejärjestelmä, ja katujen ja kunnallistekniikan suunnittelu ja rakentaminen.

Kilpailutuksen on tarkoitus edetä neuvotteluvaiheeseen, joka käydään touko- ja kesäkuun aikana. Neuvotteluiden perusteella tilaaja viimeistelee lopullisen tarjouspyynnön ja tarjoajat antavat lopulliset tarjouksensa. Ensi syksynä tehtävän hankintapäätöksen jälkeen alliansseissa käynnistyy kehitysvaihe, joka kestää kesään 2025 saakka, minkä jälkeen rakentaminen voi alkaa.

 

Lue myös Vantaan kaupungin uutinen aiheesta täältä.