Simo Mäkinen auttaa tilaajaa ja hanketiimiä onnistumaan

Boost Brothers toimii tilaajan rakennuttamisen asiantuntijana. Terveiden tilojen rakennuttamisessa talotekniikan osaaminen on yksi tärkeimmistä onnistumistekijöistä. Tätä osaamista Boostin tiimissä edustaa ja kehittää talotekniikan asiantuntija Simo Mäkinen. Boostissa Mäkinen on tehnyt pääasiassa työmaavalvontaa, suunnittelun ohjausta ja osallistunut myös hankintojen valmisteluun ja toteutukseen.

”Haluan auttaa tilaajaa ja hanketiimiä onnistumaan. Tässä työssä korostuvat tavoitteiden mukaiset selkeät ja konkreettiset lopputulokset, ja suoraviivaisuus viestinnässä – kaikki viestintä on tehtävä mahdollisimman helposti ymmärrettävässä muodossa,” Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan hyvä esimerkki onnistuneesta rakennushankkeesta on Lepolan Timantti -asuinkerrostalo. Hankkeessa Boostin tiimin tehtävät pitivät sisällään hankemallin kehittämisen, hankintojen valmistelun ja toteutuksen, milestone -arvioinnit hankkeen eri vaiheissa sekä työmaan LVIA-valvonnan ja vastaanoton.

”Tilaaja Järvenpään Mestariasunnot oli Lepolan Timanttiin hyvin tyytyväinen. Oli myös hienoa havaita, että koko hanketiimi kehittyi projektin aikana. Kävimme esimerkiksi kaikki materiaalit läpi hyvin tarkasti ja varmistimme sertifikaattien voimassaolon. Hankkeen osapuolet kokivat, että hommat pitää olla aidosti kunnossa, jotta onnistumme pitkässä juoksussa. Laadukkaat aineistot vähentävät myös urakoitsijan omaa työtä.”

Lepolan Timantin yhteishenki on Mäkisen mielestä hyvä esimerkki koko toimialalle. ”Hankkeessa hengitettiin samaa ilmaa, tehtiin tiivistä yhteistyötä ja ongelmat ratkaistiin porukalla,” Mäkinen iloitsee.

Erinomaiset oppimismahdollisuudet ja välitön tunnelma

Nuoresta iästään huolimatta Mäkiselle on kertynyt runsaasti käytännön kokemusta. Pikkupoikana Simo Mäkinen haaveili ammattijalkapalloilijan urasta, jossa yhdistyisivät rakkain harrastus ja intohimo. Myöhemmin yläasteella elämän realiteetit alkoivat kuitenkin ohjata ammatinvalintaa ja rakennusala tuntui kiinnostavalta. Lopulta alaksi valikoitui LVI-tekniikka. Pikkupojan rakas harrastus jatkuu kuitenkin vielä tänäkin päivänä.

”Halusin tehdä käytännönläheistä työtä ja huomasin, että LVI-asentajille on kysyntää,” Mäkinen valottaa. Hän kouluttautui määrätietoisesti LVI-asentajaksi ja LVI-insinööriksi ja työskenteli esimerkiksi putkimiehenä, lautapoikana työmailla, ja talotekniikkainsinöörinä Matinkylän Metrokeskuksen työmaalla.

Boostin tiimiin Simo Mäkinen liittyi syksyllä 2017. ”Boostissa houkutteli erityisesti mahdollisuus päästä oppimaan rakentamisen ja talotekniikan kärkityypeiltä, kuten Kari Vornaselta”, Mäkinen muistelee.

Mäkisen mukaan Boostissa hienointa on ainutlaatuinen tunnelma: Kaikki tuntevat toisensa, yhteistyö on tiivistä, sujuvaa ja rentoa. ”Tunnelman avulla pääsee usein jopa flow-tilaan. Ja jos on painetta, niin porukalle voi avautua. Aamulla töihin tullessa odottaa näkevänsä työkaverit ja saatan miettiä junassa jonkin kaskunkin ja tulla vitsillä sisään toimistolle,” Mäkinen tarkentaa.

Treenaamme rakennusalaa kohti parempia lopputuloksia

Mäkinen näkee suosikkiharrastuksessaan jalkapallossa analogiaa Boostin toimintaa. ”Boostin tiimissä jokaisella on oma pelipaikka ja se pyritään hoitamaan mahdollisimman hyvin. Pelaamme luovasti ja rohkeasti, hyökkäyspelin kautta. Treenaamme rakennusalaa kohti parempia lopputuloksia,” Mäkinen kiteyttää.

Seuraavaksi Mäkinen haluaa kehittyä tilaajan rakennuttamisen asiantuntijan tehtävässä ja nauttia työskentelystä Boostin tiimissä. ”Joku päivä olisi hienoa olla vetämässä rakennushanke alusta loppuun yhdessä tiimin kanssa ja nähdä työn tulokset eri vaiheissa.”