Recotech-fiiliksiä

Viime viikon Slush-tohina ja pöhinä on hiljentynyt Pasilan Messukeskuksessa, mutta Boostin Pasilan toimistolla tohina jatkuu. Slushin yhteydessä järjestettiin myös rakennus- ja kiinteistöalan tapahtuma ReCoTech (real estate and construction technology), joka kerää rakennus- ja kiinteistöalan startuppeja ja yrityksiä saman katon alle. Boost otti osaa tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

Messujen puheiden anti oli enemmän painottunut kiinteistöalaan, ja aiheena oli voimakkaasti digitalisaatiotrendit, sekä niiden tuomat vaikutukset ja mahdollisuudet alalla.

ReCoTechin aamu keskittyi puheenvuoroihin. Lavalla nähtiin mm. Peter Vesterbacka, Sami Honkonen ja Daniel Kraft. Boostin asiantuntija Kennet Lundströmin mukaan tilaisuudessa oltaisiin voitu enemmän tuoda esiin rakennusalan tuottavuutta parantavia ehdotuksia ja sovelluksia. Samoin Lundström olisi kaivannut teollista rakentamista käsitteleviä esityksiä.

Aamun esitysten jälkeen vuorossa oli Speed Meets, jossa startup-edustajat pääsivät esittelemään 10 minuutiksi omia innovaatioitaan ja bisnestään alan toimijoille. Boostin ständillä vieraili kaikkiaan 12 startup-edustajaa, ja pitsauksien myötä sai todella hyvän tilannekuvan siitä, mitä rakennus- ja kiinteistöalan startupit tällä hetkellä kehittävät.

Slushin hienoa sisutusilme oli kuin Tähtien sota -elokuvasta

Recotechin after workeilla syntyi hyviä kohtaamisia ja mielenkiintoisia keskusteluja niin alan kotimaisten kuin ulkomaistenkin toimijoiden kanssa. Löytyi sieltä myös mahdollisia yhteisiä kehityskohteita. Äftereiden jälkeen oli vielä jatkot, jossa verkostoituminen jatkui pikkutunneille. Kokemuksena ReCoTech oli antoisa ja mielenkiintoinen.