Kiinteistöallianssilla lähes 2 miljoonan euron säästöt ja parempi laatu

Järvenpään kaupunki keskitti kiinteistöjensä ylläpidon Mestaritoiminta Oy:lle 2015. Nyt kiinteistöjä hallinnoidaan yhteistyössä Järvenpään kaupungin ja Mestaritoiminta Oy:n kiinteistöallianssissa, missä molemmat osapuolet sitoutuvat kaupungin kiinteistötavoitteisiin ja toimimaan kaupungin parhaaksi. Allianssin teemakokouksessa 27.2.2017 arvioitiin toimintaa sekä kaupungin kiinteistöpidon kehitysprojektien tuloksia. Kokouksessa todettiin, että toiminta on ollut erittäin onnistunutta ja kehitysprojektin tavoitteet on saavutettu.

– Kiinteistötoimen selvityksen aikana vuonna 2014 asetettiin tavoitteeksi parantaa toiminnan laatua ja tavoitella 800 000 euron vuosittaista säästöä. Nämä tavoitteet saavutettiin ennätyksellisesti. Myös rakennushankkeiden aikataulut ja budjetit pitävät aiempaa paremmin. Tässä valossa on syytä todeta, että allianssimalli oli oikea ratkaisu, toteaa kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen.

Mallin avulla on saavutettu merkittäviä kustannussäästöjä esimerkiksi palvelumaksuissa ja kiinteistöjen energiakuluissa.

– Alkuperäinen tavoite kahdelle ensimmäiselle toimintavuodelle oli säästää 1,2 miljoonaa euroa. Nyt toteuma näyttää siltä, että säästöjä saavutettiin yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Tulos on paljon parempi kuin projektin alussa uskallettiin kuvitella, ja suuri kiitos siitä kuuluu erittäin sitoutuneelle henkilökunnallemme sekä osaaville kumppaneillemme, ja erityisesti Boost Brothers Oy:lle, Mestaritoiminnan toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi kertoo.

Kiinteistöistä on nyt käytettävissä tarkkaa analytiikkaa, mikä helpottaa laadun arviointia. Vuoden 2016 tulosten perusteella käyttäjät olivat tyytyväisiä kiinteistöjen huoltoon, kunnossapitoon ja siivoukseen. Tyytymättömyyttä ilmeni rakennusten lämpötiloja ja ilmanlaatua kohtaan. Sisäympäristöön tyytymättömien osuus on vähentynyt vuosien 2015 ja 2016 aikana. Kiinteistöallianssi onkin aktiivisesti pyrkinyt kehittämään ratkaisumallia sisäilmaongelmiin. Lähtökohtana on, että sisäilmaan ei saa liittyä terveysvaaraa ja käyttäjien kokemus sisäilmasta tulisi olla tavanomainen.

– Järvenpään kaupungin Lasten ja nuorten -palvelualueella kokemukset kiinteistöallianssista ovat olleet positiivisia huollon ja kunnossapidon osalta. Etenkin asenne ja asioihin tarttuminen on erittäin hyvää. Olemme myös yhdessä kehittäneet toimivia käytäntöjä korjaus- ja uudisrakennusinvestointien suunnitteluun, kehaisee palvelualuejohtaja Marju Taurula.

Myös Sosiaali- ja terveyspalvelualueen johtaja Tiina Salminen kiittää kiinteistöallianssia suunnitelmallisuudesta ja reagointinopeudesta. Elinkeinojohtaja Olli Keto-Tokoi puolestaan kertoo, että Kaupunkikehitykselle yhteistyö Mestaritoiminnan kanssa on opettanut sitä, kuinka turhasta byrokratiasta voidaan päästä pois ja kuinka pysytään jatkuvasti oppivana ja kehittyvänä organisaationa.

Lisätietoja:

Boost Brothers Oy, Matti Sivunen, puh. 040 7515 710

Mestaritoiminta, Veikko Simunaniemi, puh. 050 383 8255

Kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen, puh. 040 315 2230