Kick off -matkalla Trondheimissa Tikkurilan kirkon kanssa

Tikkurilan kirkon allianssiryhmä järjesti kick off -matkan Trondheimiin 9.-10.1.2018.

Kahden päivän aikana ehdittiin tutustua Stjørdalin kunnassa sijaitsevaan Kimen Kulturhus -monitoimikeskukseen, sekä vierailla Trondheimissa Nidarosin tuomiokirkossa. Näiden lisäksi yhteisissä ryhmätyöpajoissa kirkastettiin allianssin yhteistä visiota, tavoitteita, arvoja sekä toimintatapaa.

Matka alkoi aamuvarhaisella Helsinki-Vantaan lentokentältä. Trondheimiin saavuttaessa päivän ensimmäinen vierailukohde oli Kimen kulturhus, missä sijaitsee niin kirkko, kirjasto kuin elokuvateatteri. Se on tärkeä kohtaamispaikka Stjørdalin asukkaille. Kohde oli varsin mielenkiintoinen ja herätti vierailijoissa paljon ajatuksia. Vierailun tärkein huomio oli se, että hankkeesta on tärkeää olla ylpeä ja tuntea omistajuutta sitä kohtaan. Kimen kulturhusetin jälkeen matka jatkui Trondheimiin hotelliin, jossa työskenneltiin matkan teemojen parissa. Päivän lopputuloksena syntyi taulu allianssin yhteisistä tavoitteista, toimintatavoista ja visiosta.

Kimen kulturhus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nidarosin tuomiokirkko

 

Toisena päivänä aamu valkeni kuulaana ja päivän ensimmäisenä aktiviteettina oli vierailu Nidarosin tuomiokirkkoon. Jos edeltävän päivän kirkko oli ollut moderni, niin Nidarosiin astuessa tehtiin aikamatka 1000-luvulle. Viikinkikuningas Olofin hautapaikalle perustettu kirkko tarjosi mahtipontisuutta ja herätti ajatuksia symboliikasta. Sekä Kimen kulturhusin kirkko, että Nidarosin tuomikirkko antoivat inspiraatiota hankkeen kehittämiseen.

Kävelymatkalla hotellille ehdittiin myös ihastella Trondheimin idyllistä jokirantaa ja haukata raikasta ilmaa ennen matkan toista työpajaa. Toisena päivänä mietittiin projektin aikataulutusta ja kick off-matkan onnistumista. Kaiken kaikkiaan voitiin todeta, että matka onnistui tavoitteissaan – eli se kasvatti allianssin ryhmähenkeä, kirkasti tavoitteita ja avarsi ajatuksia positiivisessa hengessä.

Kirjoittaja on analyytikkomme Helmi Seppälä