JUST- hanke valittiin maailman parhaaksi BIM-projektiksi julkisten rakennusten sarjassa

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveystalo eli JUST-hanke voitti julkisten rakennusten sarjan Tekla Global BIM Awardsissa 2016.

Aikaisemmin hanke voitti Suomen sisäisen Tekla BIM Awardsin ja pääsi näin kansainväliseen, 73:n huippuprojektin kilpailuun.

JUSTissa on hyödynnetty tietomalleja esimerkiksi käyttäjien osallistamiseen, laadunvarmistukseen sekä suunnittelun eri vaiheissa. Kansainvälinen palkintoraati kehui erityisesti mallinnuksen tarkkuutta ja monimuotoisuutta. Myös mallin innovatiivinen hyödyntäminen oli tärkeä arviointikriteeri.

Boost Brothers on toiminut hankkeessa tilaajan rakennuttamisen asiantuntijana vastaten mm. suunnittelun ja rakentamisen hankinnoista sekä suunnittelun ja rakentamisen ulkopuolisesta auditoinnista. Hanke on edelläkävijä myös uudentyyppisen yhteistoimintamallin ansiosta, jossa sopimusosapuolina on tilaaja, käyttäjä, suunnitteluryhmä sekä rakentaja.

Lisätietoja kilpailusta voi lukea osoitteesta https://www.tekla.com/fi/tietoa-meist%C3%A4/uutiset/j%C3%A4rvenp%C3%A4%C3%A4n-just-maailman-paras-julkisten-rakennusten-bim-projekti