Japanilainen rakennusguru professori Kazunobu Minami Boostin vieraana Suomessa

Professori Minami on keskeisiä vaikuttajia maansa asuntorakentamisen hyvin edistyksekkäiden käyttäjälähtöisten suunnittelu-, esivalmistus-, rakennus- ja ylläpitojärjestelmien sekä säädännän kehittämisessä.

”On suuri kunnia saada Japanin rakennusalan kehittäjä ja tarkastaja professori Minami vieraaksemme Suomeen. Meillä on ilo tehdä tuloksekasta yhteistyötä professori Minamin kanssa esimerkiksi avoimen rakentamisen ja uusien rakennus- ja esivalmistusteknologioiden hyödyntämisen alueella”, iloitsee Boost Brothersin toimitusjohtaja, Juho-Kusti Kajander.

”On hienoa havaita, että Suomessa kehitetään laadukkaita, edullisia ja erittäin pitkäikäisiä asumisen konsepteja, jotka muuntuvat ilman korjauksia asukkaiden elämäntilanteen mukaisesti”, kertoo professori Minami.

Professori Kazunobu Minami on palkittu japanilainen arkkitehti ja professori Shibaura teknologia-instituutissa. Hän on ollut keskeisessä roolissa Japanin rakentamisen säädännän kehittämisessä siten, että esimerkiksi asuntorakentamisessa huomioidaan huima 200 vuoden elinkaarinäkökulma. Hän on erityisen kiinnostunut edistämään tietoutta rakennetun ympäristön käytettävyydestä ja ylläpidon parantamisesta. Tähän liittyy vahvasti elinkaariajattelu: jotta rakennettu ympäristö palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla myös pitkällä tulevaisuudessa, tulee Minamin mukaan keskittyä suunnitelmallisesti sen ylläpitoon ja tarvittaviin korjaustöihin huomioiden vallitsevien olosuhteiden ja tarpeiden muuttuminen ajan saatossa.