Breaking news! Kiinteistö- ja rakennusala vauhdilla korkean teknologian toimialaksi

Boostin perustajat Juho-Kusti Kajander ja Matti Sivunen ja analyytikko Samu Heikkilä kuvaavat Rakennuslehden Näkökulma -kirjoituksessaan kiinteistö- ja rakennusalan erittäin nopeaa kehitystä viimeisen 10 vuoden aikana kansainvälisesti ja kotimarkkinoilla (Rakennuslehti 6.3 ja 13.3).

”Viime vuosien aikana ala on ottanut suuria harppauksia eteenpäin – erityisesti Suomessa. Kehitys on selvästi nähtävissä useista keskeisestä innovaatiotoiminnan mittareista,” kertoo Juho-Kusti Kajander

Startupit, patentointi ja pääomasijoitukset uudelle tasolle

Esimerkiksi startuppien määrä on moninkertaistunut ja patentoinnin kaksinkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana kiinteistö- ja rakennusalalla. Lisäksi kasvuvaiheen yrityksiin kohdistuvat pääomasijoitukset ovat voimakkaassa kasvussa. Lue lisää toimialan muutoksesta ja keskeisistä teknologia-alueista Rakennuslehdestä.

Rakentamista uudella tavalla

Boostilaiset ovat tästä kehityksestä erittäin innoissaan! He ovat viimeisen 10 vuoden aikana osallistuneet alan muutoksen esimerkiksi viemällä käytäntöön uusia rakennuttamisen toimintamalleja ja toteuttamalla yli 500 t&k -projektia yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa sekä julkaisemalla tästä työstä yli 40 kansainvälistä tieteellistä julkaisua ja järjestämällä alan ensimmäisen Constructed growth -startup-tapahtuman vuonna 2011.