Vilma Vuori Boostille Yhteistoiminnallisten hankkeiden asiantuntijaksi

Boostin tiimi vahvistui maaliskuussa, kun Vilma Vuori (TkT, DI) aloitti työt Yhteistoiminnallisten hankkeiden asiantuntijana. Vuori hyppää ensimmäiseksi mukaan Koskelan varikon ja Vantaan ratikan käynnissä oleviin hankkeisiin.

Boostin tiimin uusin tulokas on Vilma Vuori, joka vahvistaa Boostin yhteistoiminnallisten hankkeiden osaamista. Vuori on kokenut allianssihankkeiden, tietojohtamisen ja vuorovaikutuksen asiantuntija, ja sertifioitu fasilitaattori.

Ennen Boostille tuloa hän on kehittänyt ja tukenut johtamista, yhteistyötä ja vuorovaikutusta monialaisissa kaupunkiympäristön kehittämisen hankkeissa ja erityisesti infrarakentamisen alliansseissa. Esimerkiksi Raide-Jokeri- ja Kruunusillat-raitiotiehankkeiden allianssikyvykkyystehtävien suunnittelu ja toteutus ovat olleet Vuoren keskeisintä työtä viime vuosien ajan.

Vuorella on takana myös pitkä akateeminen ura eri yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut muun muassa yli 60 tieteellistä julkaisua ja on laajasti verkostoitunut tutkimusyhteisöissä.

Boostin mukana johtamaan onnistuneita yhteistoiminnallisia hankkeita

Boostin kiinnostavat hankkeet, vahva kehittämisorientaatio ja tutkimustiedon hyödyntäminen toiminnassa vaikuttivat Vuoren päätökseen siirtyä Boostille.

– Moniin suurten, monialaisten ja paljon muuttujia sisältävien hankkeiden haasteisiin haetaan ratkaisua yhteistoiminnallisista toteutusmuodoista, kuten allianssista. Haluan olla kehittämässä näitä toteutusmalleja entistä paremmiksi niin yhteiskunnan, rakennusalan kuin hankkeissa työskentelevien ihmisten näkökulmasta. Boost tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tähän, sillä olemme mukana monissa tämän hetken kiinnostavimmista yhteistoiminnallisista hankkeista jo strategiavaiheesta alkaen.

Tutkimus- ja kehitysotteen taustalla pitkä akateeminen ura

Vuoren akateeminen ura lähti käyntiin Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen DI-opintojen merkeissä, minkä jälkeen työt jatkuivat tutkimuksen ja opetuksen parissa. Hän on toiminut projektipäällikkönä ja tutkijana useissa tutkimushankkeissa, joissa on kehitetty organisaatioiden toimintaa ja liiketoiminnan edellytyksiä.

Vuoren tutkimusaiheina ovat olleet mm. asiantuntijatyön johtaminen, arvonluonti verkostoissa sekä liiketoiminta- ja kilpailutiedon hallinta. Vuoren väitöstutkimus ”Social Media Changing the Competitive Intelligence Process: Elicitation of Employees’ Competitive Knowledge” hyväksyttiin vuonna 2011.

Vuori toimii edelleen aktiivisesti osana tiedeyhteisöä muun muassa luennoimalla, kirjoittamalla ja toimimalla julkaisujen arvioijana sekä opinnäytetöiden ohjaajana.

Boostin toimistoilta potkua työpäivään

Työt Boostilla ovat alkaneet vauhdikkaasti, ja asiakasprojekteihin Vuori on sujahtanut mukaan onnistuneesti etukäteen tehtyjen valmistelujen ansiosta. Hän on ehtinyt vierailla Boostin kummallakin toimistolla tutustumassa uusiin työtovereihin.

– Ensimmäiset työpäivät ovat jo osoittaneet, että boostilaisia yhdistää avuliaisuus, välittömyys ja työn ilo. Tässä porukassa työnteko on varmasti paitsi tuloksellista myös hauskaa ja innostavaa. On erityisen kiva juttu, että toimistolla on aina porukkaa paikalla. Sinne on mukava mennä, kun tietää tapaavansa työkavereita ja esiin nousevia asioita voi pohtia kasvokkain, vaikka kahvikupin äärellä.