Turun raitiotien allianssikilpailutuksen voittaja on valittu

Kuva: Turun kaupunki

Turun raitiotien allianssikilpailutuksen on voittanut ryhmittymä Auratikka. Boost Brothers toimii hankkeen hankinta-asiantuntijana.

Turun Raitiotie Oy:n hallitus valitsi kokouksessaan 19.3.2024 kumppanikseen kokeneen ryhmittymän. Auratikka -yritysryhmittymässä ovat mukana NRC Group Finland Oy, GRK Suomi Oy, Ramboll Finland Oy ja Sweco Finland Oy.

Hankkeen hankinta-asiantuntija Tuomo Takkinen Boostilta kertoo, että kilpailutuksen toisella kierroksella käytiin tiukka kisa.

– Molemmat ryhmittymät olisivat varmasti pystyneet toteuttamaan hankkeen. Nyt valittu konsortio oli kuitenkin molemmilla neuvottelukierroksella ykkösenä, joten hanketta pääsee toteuttamaan varmasti paras mahdollinen porukka. Koko hankintavaiheen ajan molemmat osapuolet pyrkivät aktiivisesti edistämään hanketta ja valmistelivat kehitysvaiheen sujuvaa käynnistymistä.

Ryhmittymä aloittaa suunnittelutyön huhtikuussa yhdessä Turun Raitiotie Oy:n ja Turun kaupungin kanssa. Allianssin tehtävänä on laatia Satama–Varissuo yleissuunnitelmaan pohjautuva raitiotien toteutussuunnitelma seuraavan puolentoistavuoden aikana.

Toteutussuunnitteluvaiheen aikana tuotetun materiaalin pohjalta Turun kaupunginvaltuuston on mahdollista tehdä investointipäätös vuoden 2025 lopulla. Nyt valittu ryhmittymä voi jatkaa edelleen rakentamisvaiheeseen, mikäli investointipäätös tehdään.

Kisaan osallistui kolme tarjoajaa

Viime syksynä käynnistettyyn Turun raitiotien allianssikilpailutukseen osallistui kolme ehdokasta, jotka kaikki olivat mukana neuvottelujen ensimmäisellä kierroksella. Toiseen tarjousvaiheeseen valittiin kaksi yritysryhmittymää: NRC Group Finland Oy:n, GRK Suomi Oy:n, Ramboll Finland Oy:n ja Sweco Finland Oy:n muodostama ”Auratikka”, sekä Destia Oy:n, Destia Rail Oy:n ja Sitowise Oy:n muodostama ”FÖRA”.

Tarjousneuvotteluissa vertailtiin tarjoajaehdokkaiden hankesuunnitelmia muun muassa kehitysvaiheen aikataulussa pysymisen ja alustavan tavoitekustannustason perusteella. Lisäksi luottamuksen rakentamista arvioitiin kehitystyöpajojen avulla. Valintaan vaikutti myös neuvotteluvaiheen päätteeksi annettu hintatarjous.

– Kilpailu oli alusta saakka erittäin korkeatasoinen ja tasainen. Kiitos kaikille mukana olleille. On ollut hienoa nähdä, että hankkeemme kiinnostaa laajasti alan yhtiöitä, sanoo Turun Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Juha Saarikoski.