Tiesitkö että yksi Boostin rekrykriteeri on purjehdus?

Vitsi vitsi! Mutta ehkä tässä on kuitenkin pieni totuuden siemen, sillä olen huomannut tuon nimittäjän nimeltä purjehdus, jossain määrin kulkevan Boostilaisten matkassa. 

Boostin porukka on erityinen. Teemme duunia melko vaikeiden ja haastavien aiheiden parissa. Ei ole helppoa muuttaa totuttuja käytäntöjä. Eikä ole helppoa etsiä kiven alla lymyävää kansainvälistä tietoa, jonka avulla voidaan parantaa rakennusalan tuottavuutta tai liiketoimintaa. Sisäilmaongelmien poistamisesta nyt puhumattakaan! Sen lisäksi, että meidän tiimi osaa tuon haastavan tiedon etsimisen, sen jalostamisen ja käytäntöön viemisen – osaa se myös pitää hauskaa ja puhaltaa yhteen hiileen. Osataan meillä näyttää tunteitakin, huonoinakin päivinä. Se kuuluu asiaan.  

Tavoitteemme on tuottaa asiakkaillemme todellista arvoa. Sen lisäksi haluamme jalkauttaa parhaimmiksi havaitsemamme käytännöt myös valtakunnalliselle tasolle – ja se on joskus varsin hidasta ja turhauttavaa. Suurimmat onnen hetket syntyvät silloin, kun olemme yhdessä saavuttaneet asetetut tavoitteet, ja kun asiakas kiittää hyvin hoidetusta työstä. Silloin kohotetaan maljat ja viipyillään hyvässä fiiliksessä hetki.

Meillä ei kannusteta ylitöihin, koska miksi pitäisi? Ihminen ei tuota muuta kuin laiskoja ajatuksia yli 9 tunnin puurtamisen jälkeen. Kannustamme laadukkaaseen vapaa-aikaan, ja siksipä meidän jengi tekeekin vapaa-ajallaan siistejä juttuja.

Mutta siis tämä purjehdus. Miten se liittyy kaikkeen tähän? 

HR-ihmisenä olen äärettömän kiinnostunut ihmisistä – heidän kiinnostuksen kohteistaan, historiastaan ja siitä miksi Helmi on Helmi ja Tuomas on Tuomas. Innostuin myös tutkimaan tätä purjehdus-keissiä, enkä vähiten siksi, että lapsuuteni kesät vietin Hangossa ja sen edustan saarilla veneillen. Olen toki myös purjehtinut… tai siis toiminut purjeveneessä niin sanotusti hengen kohottajana, baristana, sommelierina (silloin kun vene on ankkurissa) ja köysivastaavana.  

Tuomas työskentelee Boostissa analyytikkona, ja tekee parhaillaan diplomityötään. Ja. Hän rakastaa purjehdusta. Kysyin Tuomakselta, mikä on purjehduksessa parasta. Tiedustelin myös, onko hänellä purjehdusunelmaa, ja jos, niin millainen se on. Odotin lyhyttä ja ytimekästä vastausta… koska Tuomas on tehokas tyyppi, joka tekee enemmän kuin puhuu. Väärin arvattu! Tuomas vastasi näin:

”Purjehduksessa siisteintä on se hetki, kun on saanut purjeet ylös ja moottori sammuu. Tulee aivan hiljaista, ja ainoat äänet ovat veden liplatus ja kiristyvät köydet. Erityisen mahtavan fiiliksen ja adrenaliinipiikin saa silloin, kun kovalla tuulella vene on kallellaan ja aallot hajoavat keulaan niin, että vettä pirskii jatkuvalla syötöllä kasvoille! Monien eri tekijöiden huomioiminen samanaikaisesti ja tilanteen kehittymisen ennakointi yhdistettynä parhaan mahdollisen purje-setupin löytämiseen on ehdottomasti purjehduksen suola… 

Unelmien purjehdusreissu on varmaan se perinteinen Atlantin ylitys – silloin saisi luvan kanssa käyttää punaisia housuja! Toisaalta jonkinlainen saarihyppely Indonesian saaristossa voisi olla toinen varteenotettava vaihtoehto.” 

Käsittämätöntä! Näen Tuomaksen niissä punaisissa housuissa, merivettä ja onnellinen hymy kasvoilla! 

Tajusin, että purjehduksessa ja meidän duunissa on paljon samoja elementtejä. Mekin etsimme parasta mahdollista setupia – asiakkaillemme. Sitä varten tulee ottaa huomioon todella paljon eri asioita, ja hyödyntää monipuolisesti tiimin osaamista ja tietoa, jotta se on mahdollista. Ihan niin kuin Tuomas miehistöineen laineilla. Kun projekti on saatu päätökseen hyvin tuloksin, ja asiakas tyytyväiseksi: moottorit sammuvat, purjeet vie, ja viipyillään hetki yhdessä hyvässä fiiliksessä. Ja se on meidän duunissa se paras anti.

P.s. Mutta siis eihän meidän porukasta kaikki purjehdi. Ja se on tosi ok. Siitä lisää myöhemmin.

Boost Brothersilla on tekijöille töitä! Tutustu avoinna oleviin tehtäviin täällä.

Kirjoittaja on Elina Rosengren, joka huolehtii Boostilla tiimin hyvinvoinnista.