Järvenpään mestariasunnot Oy rakennuttama Luhtitalo Auerkulma on noussut harjakorkeuteensa Järvenpäässä. Rakennus on Suomen ensimmäinen valmistunut Joutsenmerkitty talo. Boost onnittelee Mestariasuntoja onnistuneesta toteutuksesta sekä suunnan näyttämisestä koko alalle!

Joutsenmerkittyjen talojen tulee noudattaa tiettyjä muun muassa energiatehokkuutta ja rakennusmateriaaleja koskevia kriteerejä. Esimerkiksi siinä missä tavallisen kerrostalon energian käytöstä kertova E-luku voi olla enintään 130, joutsenmerkityn rakennuksen E-luku saa olla enintään 75 % tästä. Rakennusmateriaaleina pyritään suosimaan joutsenmerkittyjä rakennustarvikkeita.

Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki tuotteille ja palveluille, ja esimerkiksi Ruotsissa joutsenmerkittyjä taloja on rakennettu jo satoja. Suomessakin kiinnostus ympäristöystävällistä merkkiä kohtaan on kasvanut, ja vuoden 2016 aikana on alkamassa ainakin kolme rakennushanketta, joille haetaan Joutsenmerkkiä.

Joutsenmerkityn talon valmistumisesta on uutisoinut myös Rakennuslehti sekä Järvenpään Mestariasunnot Oy.

Boost Brothers Oy on tehnyt yhteistyötä useita vuosia Järvenpään Mestariasunnot Oy:n kanssa rakennuttamisen ja hankintamallien kehittämiseksi.