Matti Sivunen Joustavan rakennuksen arviointi -toimikunnan puheenjohtajaksi

Rakennusten tulisi palvella hyvin ja pitkään ennen mahdollista uudelleenkäyttöään. Tavoitteeseen liittyy kokonaisvaltaisen laadun edistämisen ohella rakennusten joustavuuden kehittäminen. Joustavuudella viitataan tässä yhteydessä rakennusten kykyyn mukautua tai olla muutettavissa vaihteleviin tilanteisiin.

Rakennustiedon uusi toimikunta etsii sopivia kriteerejä ja menetelmiä joustavan rakennuksen arviointiin

Rakennustieto on syyskuussa 2022 perustanut Joustavan rakennuksen arviointi -toimikunnan.

Aiemmin Rakennustieto on julkaissut suosittuja ohjekortteja, joissa käsitellään joustavuuden toteuttamisen perusteita asuinrakennusten tila- ja pääsuunnittelussa.

Jotta joustavuutta voidaan vaikuttavammin tavoitella, on käsitteelle kyettävä määrittämään kansallisesti käytettäviä arvioinnin käytänteitä ja kriteereitä. Toimikunnassa TK 442 paneudutaan tähän ajankohtaiseen aiheeseen.

Hankkeessa etsitään joustavan rakennuksen arvioinnille Suomeen sopivia kriteerejä ja menetelmiä sekä vauhditetaan siten niiden tilaamista ja toteutuksen seurantaa.

Sivunen toimikunnan puheenjohtajaksi

Boostin Matti Sivunen on kutsuttu Joustavan rakennuksen arviointi -toimikunnan puheenjohtajaksi.

Olen erittäin innoissani toimikunnan työn käynnistymisestä, ja on suuri kunnia toimia sen puheenjohtajana. Joustavien rakennusten arvioinnin kehittäminen on hyvin merkityksellinen ja ajankohtainen tehtävä niin rakennusten käytettävyyden, vastuullisuuden kuin arvon kehittymisen kannalta”, kertoo Sivunen.

Sivusella on monipuolinen osaaminen rakennusten käyttö- ja muuntojoustavuuden arvioinnista, suunnittelusta ja toteuttamisesta rakennushankkeissa. Hän on toiminut projektipäällikkönä ja rakennuttamisen asiantuntijana useissa avoimen rakentamisen mallin mukaisesti suunnitelluissa ja toteutetuissa rakennushankkeissa. Sivunen on myös tutkinut ja vertaillut käyttö- ja muuntojoustavuuden määritelmiä, toimintamalleja ja tuloksia kansainvälisesti yhdessä avoimen rakentamisen kansainvälisten edelläkävijöiden kanssa.

 

Lisätietoja aiheesta: Matti Sivunen, matti.sivunen@boostbrothers.fi, p. 040 751 5710