Järvenpään Mestariasunnot pilotoi kolmessa asuinkerrostalokohteessaan uusia korjausratkaisuja ja -konsepteja, joilla huoneiston asumisviihtyvyyttä ja sisäilmaa voidaan parantaa. Korjausratkaisuiksi on valittu huoneisto- tai kiinteistökohtainen poistoilman lämmön talteenotto ja esilämmitetty tuloilma kerrostaloihin, joissa tällä hetkellä on vain koneellinen poistoilmanvaihto. Kehitettävien konseptien tavoitteena on toteuttaa saneeraus asukasystävällisesti ja esivalmistettuja komponentteja hyödyntäen. Boost Brothers on tilaajan asiantuntijana hankkeiden kilpailuttamisessa.

Hankkeesta on julkaistu tietopyyntö 20.12.2013, joka avaa markkinavuoropuhelun tilaajan ja palveluntoteuttajien välille. Tietopyynnön avulla tähdätään avoimeen vuoropuheluun ja innovatiivisten ratkaisujen kehitykseen. Tilaajan lopputulosvaatimuksina on ratkaisun energiatehokkuus, asumisviihtyvyyden parantaminen niin sisäilmaston kuin esteettisyyden osalta, ratkaisun kustannustehokkuus ja nopea huoneistokohtainen läpimenoaika.

Hanke on erittäin mielenkiintoinen ja ajankohtainen, koska tutkimusten mukaan poistoilmalämpöpumpuilla voidaan alentaa rakennusten lämmitysenergiankulutusta. Lisäksi voidaan alentaa lämmityskustannuksia erityisesti asuinkerrostaloissa, joiden ilmanvaihto perustuu koneelliseen poistoon eli pääosin 60-, 70- ja 80-luvuilla valmistuneisiin kerrostaloihin. Toimintamallille on valtava potentiaali suomalaisessa rakennuskannassa. Tilastokeskuksen mukaan Suomen rakennuskanta sisältää kokonaisuudessaan noin 58 000 asuinkerrostaloa ja niistä 60 % on rakennettu vuosien 1960 -1989 on aikana.

Hankkeen tilaajana on Järvenpään Mestariasunnot, joka on voittanut useita kansallisia palkintoja viime vuosina. Viimeisimpänä heille myönnettiin Mestaritorppa rakennuksesta ”Suomen ilmastoystävällisin kerrostalo” -palkinto

Vuoropuheluun osallistumiseksi tilaaja kutsuu kiinnostuneet tarjoajayritykset kahdenkeskisiin neuvotteluihin. Lue lisää tietopyynnöstä: http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-031350/