Hailuodon kiinteän yhteyden rakentaminen käynnistyy

Pitkään suunnitteilla olleen Hailuodon kiinteän yhteyden rakentaminen alkaa ensi viikolla. Boost Brothers toimi hankkeen kilpailutus- ja kehitysvaiheessa rakennuttamisen asiantuntijana ja kehitysvaiheessa turvallisuuskoordinaattorin tehtävissä. Boost jatkaa turvallisuuskoordinaattorin tehtävissä myös hankkeen toteutusvaiheessa.

Hailuodon kiinteä yhteys -hankkeen toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin 29. huhtikuuta. Sen myötä hankkeen kehitysvaihe päättyy ja rakennustyöt alkavat.

– On hienoa aloittaa rakennustyöt pitkän kehitysvaiheen jälkeen. Hankkeessa on haastava rakentamisympäristö, joka asettaa erityisiä vaatimuksia turvalliselle toteuttamiselle, kertoo turvallisuuskoordinaattori Tuomo Takkinen Boost Brothersilta

Mittava hanke lyhentää merkittävästi matka-aikaa

Uusi Hailuotoon rakennettava maantieyhteys korvaa nykyisen lauttayhteyden Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välillä.  Se koostuu noin 8,4 kilometrin pituisesta pengertieosuudesta sekä Huikun ja Riutun pitkistä silloista.

Uuden yhteyden odotetaan lyhentävän matka-aikaa mantereelta Hailuotoon noin puolesta tunnista noin kahdeksaan minuuttiin.

Allianssimallilla toteutettavan hankkeen rakentamistöiden arvioidaan kestävän kaksi ja puoli vuotta. Näin ollen Hailuodon kiinteä yhteys olisi käytettävissä loppuvuodesta 2026.