Boostin rakennuttamisen ratkaisuilla onnistuneita hankkeita

Boost Brothers tuo tilaajan käyttöön tutkittuun tietoon perustuvat rakennuttamisen ratkaisut, jotka kattavat koko rakennushankkeen elinkaaren.

Boostin palvelutarjonnassa löytyy myös rakennuttamisen erikoispalveluja, joita ovat esimerkiksi ympäristötavoitteet, hiilipäästölaskenta, tutkimus- ja kehityspalvelut, allianssiasiantuntija, elinkaariasiantuntija, tietomallikoordinointi ja projektivalmennus.

Rakennuttamisen kilpailuetumme perustuu kehittämäämme Milestone-ratkaisuun, joka auttaa tilaajia saavuttamaan hankkeen laatu-, kustannus- ja aikataulutavoitteet.

Tehokasta suunnittelunohjausta Boostin ratkaisuilla

Rakennuttamisen palveluista vastaava johtaja Petro Pöyhönen esittelee lyömättömän yhdistelmän, jolla esimerkiksi suunnittelunohjausta sekä kustannusohjausta on viime aikoina Boostin asiakashankkeissa toteutettu:

”Teemme suunnittelunohjausta Milestone-ratkaisulla, joka perustuu koko rakennushankkeen jakamiseen välitavoitteisiin. Tavoitteiden toteutumista seurataan suunnitteluvaiheessa parin-kolmen viikon välein, rakentamisvaiheessa parin kuukauden välein. Näin tilaajalla on ajantasainen käsitys esimerkiksi siitä, että hanke etenee aikataulussa ja pysyy kustannus- ja laatutavoitteissa.

Kustannusohjauksessa hyödynnämme Milestone-ratkaisumme rinnalla kiinteistön simulaatiomallia, jolla voi laskea eri vaihtoehtoja ja kustannuksia uudella tavalla.

Tällä ratkaisuyhdistelmällä olemme parantaneet asiakkaidemme hankkeiden kannattavuutta ja löytäneet parhaat ratkaisut käyttäjille. Lopputuloksena olemme luoneet tavoitteet hankkeen seuraavalle vaiheelle.”

Boostin mallilla vaihtoehtoja nopeammin, luotettavammin ja läpinäkyvämmin

Boost on ollut esimerkiksi mukana uudistamassa Järvenpään yhteiskoulua (JYK) laatimalla muiden hanketehtävien ohella hankesuunnitelmat hankkeen kahdessa eri vaiheessa. Milestone-ratkaisua on hyödynnetty JYK-hankkeen ensimmäisessä vaiheessa, ja kustannusohjausta tehtiin simulaatiomallilla ensimmäisiä kertoja Suomessa juuri JYK-hankkeen toisessa vaiheessa.

”Uudenlaisen kustannusohjauksen ansiosta kustannustieto on luotettavampaa ja läpinäkyvämpää sekä saatavilla nopeammin kuin aiemmin. Boostin tarjoamalla mallilla tuotetaan erilaisia vaihtoehtoja, joista tilaaja voi päättää ja valita parhaan ratkaisun”, kertoo Pöyhönen.

Toisena esimerkkinä Milestone-ratkaisun hyödyntämisestä hankesuunnittelussa Pöyhönen nostaa esiin Koskelan varikkohankkeen, jossa Boost toimii tilaajan Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n rakennuttamisen asiantuntijana.

”Koskelan varikon hankesuunnitelma valmistui aikataulussaan. Boostin ratkaisuja hyödyntämällä löysimme hankkeelle sopivat, toiminnallisesti hyvät, ja taloudellisesti kestävät ratkaisut.”

 

Lisätietoja Boostin rakennuttamisen palveluista:

Petro Pöyhönen, petro.poyhonen@boostbrothers.fi, p. 040 660 4175