Boostin Matti Sivunen luennoi Kiinkon RAP-koulutuksessa rakennuttamisen riskeistä

Boost Brothers on aktiivisesti mukana kehittämässä rakennusalaa ja alan koulutusta. Lokakuun viimeisenä päivänä järjestettävässä Kiinkon koulutustilaisuudessa Sivunen puhuu rakennuttamisen riskienhallinnasta.

Rakennuttajan riskeihin liittyviä tehtäviä on hankkeen kaikissa vaiheissa, ja aihe koskettaa jokaista rakennuttamisen ammattilaista. Siitä huolimatta aiheesta järjestetään verrattain vähän koulutusta. Tähän tarpeeseen Boostin johtava asiantuntija Matti Sivunen pyrkii vastaamaan.

— Luento tarjoaa työkaluja ja taustoitusta riskienhallinnasta, joita rakennuttamisen ammattilainen kohtaa projektin aikana. Luennolla käsitellään muun muassa riskitarkastelua, riskienhallintasuunnitelmaa, riskianalyysiä ja sen päivittämistä sekä riskivarauksia osana budjettia. Lisäksi sivuamme myös turvallisuus- ja kosteusriskejä.

Sivunen kertoo, että riskienhallinta on hankkeen menestyksen kannalta erittäin merkittävässä roolissa, ja siksi siihen on syytä paneutua entistä tarkemmin myös alan koulutuksessa.

— Yhden hyvin asian tärkeyttä kuvaavan tutkimuksen mukaan systemaattinen ja korkeatasoinen riskienhallinta korreloi projektin onnistumisen kanssa jopa enemmän kuin laadukas projektin suunnittelu, Sivunen kiteyttää.

Luennolla satapäinen yleisö

Rakennuttamisen riskienhallinnan luento järjestetään tiistaina 31.10.2023 Helsingissä. Se on osa Kiinkon koulutuspäivää, johon osallistuvat kaikki RAP-koulutusten osanottajat eli luennolla on yhteensä noin sata kuulijaa.

Sivunen on luennoinut ja puhunut aikaisemmin myös muissa rakennusalan tilaisuuksissa kuten esimerkiksi Rakennuttaminen -tapahtumassa, Aalto yliopiston kursseilla, Raklin ja RIA:n tapahtumissa, MTR seminaarissa ja RILin tapahtumissa, 3L Education -koulutustilaisuuksissa sekä Kiinkon Rakennuttamisen johtamisen eli RAPS-koulutusohjelmassa.

Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy ja Kiinteistöalan Koulutussäätiö sr eli Kiinko järjestää rakennuttamisen ja infran pätevöittäviä koulutusohjelmia eli RAP-koulutusta, johon kuuluu rakennuttamisen, infrahankkeen rakennuttamisen ja korjaushankkeen rakennuttamisen koulutusjaksot. Koulutus on FISEn hyväksymää rakennuttajan pätevyyskoulutusta.

Lue lisää riskienhallinnasta, ja nappaa talteen vinkit rakennushankkeen kompastuskivien välttämiseen!