Boostilla on tehokasta väkeä… voiko syy olla kahvissa?

Boostilaiset juovat noin kolme Moccamaster-pannullista kahvia päivässä. Se on aika paljon, jos miettii että meitä on toimistolla päivisin paikalla kolmesta-neljästä kollegasta aina reiluun kymmeneen… eikä kahvin kulutusmäärä silti kovasti vaihtele. On tosi tärkeää saada kupillinen (lue monikossa) hyvää kahvia päivänsä piristykseksi. Olemme kollektiivisesti vihkiytyneet kahteen saman valmistajan tummapaahtoiseen vaihtoehtoon. Tykkäämme tummapaahtoisesta kahvista – sillä se on yksinkertaisesti parempaa kuin vaaleapaahtoinen. Ja se on myös tutkitusti hellempää vatsalle.

Jossain vaiheessa pohdin, onko kahvinjuontimme mennyt överiksi, ja aloin tutkia kirjoituksia kahvin terveysvaikutuksista – yllätyin!

On fakta, että kahvi parantaa fyysistä suorituskykyä. Tämä siis kannattaa huomioida muuallakin kuin töissä. Esimerkiksi ennen urheilutreenejä nautittu kahvikuppi voi kuulemma nostaa suorituskykyä yli 10 %. Kahvi toimii kehossa adrenaliinin nostattajana, jolloin kroppa valmistautuu fyysiseen ponnistukseen.

Näin HR:n näkökulmasta mielenkiintoinen löydös on myös se, että kahvi auttaa keskittymisessä ja edistää valpasta olotilaa… olin luulossa, että kahvi aiheuttaa levottomuutta. Mutta ehkä se on niin vain reilusti ja liiallisesti kofeiinia nautittaessa.

Kahvilla on lukuisia muitakin terveysvaikutuksia oikein nautittuna: se vähentää muistisairauksia, sydänkohtauksen riskiä, 2. tyypin diabetesta ja se nostattaa kehon serotoniini- eli onnellisuustasoa. Lohdutuin kovasti lukemastani. Pitäkäämme siis rakas Moccamasteri porisemassa jatkossakin, mutta toki kohtuus kaikessa!

Tällä paahteisella juomalla on merkittävä vaikutus työntekijöiden suorituskykyyn ja sitä kautta työtehoon. Boostilla on kyllä kautta linjan ollut hyvä meininki työtehoissa, sillä ylitöitä emme juuri tee. Tiimimme tosin kaipaa lisää kahvin juojia (löytyy meiltä myös teen avostajia). Tutustu avoinna oleviin tehtäviin, ja liity joukkoomme!

Kirjoittaja on Boostin HR-hommista vastaava, Elina Rosengren