Boostilaiset ladulla, kiipeilyseinällä ja pelilaudan ääressä – yhdessä tekeminen lisää työhyvinvointia

Hyvinvoiva työyhteisö koostuu hyvinvoivista yksilöistä. Boostilla on perinteisesti pidetty tärkeänä tarjota henkilöstölle virkistystoimintaa, joka edesauttaa työssä jaksamista sekä työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttämistä samalla luoden ja ylläpitäen yhteisöllisyyttä.

Helsingin toimiston talviseksi lajikokeiluksi valikoitui boostilaisten kestosuosikki maastohiihto. Paloheinän ladut kutsuivat innokkaita hiihtäjiä harjoittelemaan tällä kertaa luisteluhiihdon perusteita.

Talvisää oli mitä perisuomalaisin: vettä ja räntää tuli taivaan täydeltä. Onneksi boostilaisilla olivat asenne ja varusteet kunnossa, joten reipas ulkoilu talvi-illassa toi virkistystä sekä mielelle että keholle.

Saimme hiihdonopettajalta hyvät käytännön perusopit luisteluhiihtoon tasamaalle ja ylämäkeen, sekä hyviä vinkkejä, joilla lähteä hiomaan omaa hiihtotekniikkaa.

Hyvästä opetuskokemuksesta viisastuneena totesimme porukalla, että oli kyseessä laji kuin laji ja riippumatta harrastuneisuuden määrästä, toisinaan on virkistävää kysyä oppia ja valmennusta omaan tekemiseen.

Kiipeilyreitit haastavat jokaista

Boostin Tampereen toimipisteen väki puolestaan virkistäytyi alkuvuoden lajikokeilun parissa. Liikunnallinen porukka valitsi lajikseen boulderoinnin, joka on kiipeilyä ilman varmistusköysiä tai valjaita.

Valmistautuminen boulderointiin oli helppoa: sisäliikuntavaatteet päälle, kiipeilytossut jalkaan ja katse kohti yli neljään metriin kohoavia kiipeilyreittejä. Kiipeilyseiniltä jokaiselle löytyi sopivasti haastetta. Saimme paikan päällä myös ohjausta perusteisiin sekä hyviä jippoja vaikeimpien reittien suorittamiseen.

Kiipeily vaatii keskittymistä ja ongelmanratkaisua, joten tunnelma kiipeilyhallissa oli rento, ja kuten kuvasta näkyy, hauskaa oli! Illan päätteeksi tyytyväinen porukka oli kaikkensa antaneita. Kiipeilyn aktivoimaan toimistotyöläisen kroppaan jäikin muistoja vielä seuraavaksi päiväksi: kämmenissä, käsivarsissa ja jopa pohkeissa tuntui kiristystä ja kihelmöintiä.

Illanviettoa toimistolla pelien ääressä

Rennompaa yhteistä aikaa on järjestetty työpäivän jälkeen myös peli-illan merkeissä Pasilan toimistolla. Tarjolla oli erilaisia lautapelejä, joiden parissa miteltiin muun muassa kenellä oli nopeimmat hoksottimet.

Illan odotetuin tapahtuma oli kuitenkin jo pitkään suunnitelmissa ollut Mario Kart -videopelikisailu. Alkuerien jälkeen jännittävään finaaliin selviytyivät neljä taidokkainta rallikuskia, joista vain yksi selviytyi koko turnauksen voittajaksi.

Vuoden 2024 virkistäytymissuunnitelmissa on jo listattu lisää kuukausittaisia yhteisiä tapahtumia ja niitä boostilaiset jo odottavatkin innolla.