Boostilaiset Kulinaarisessa Instituutissa

Boostilaiset ottivat aikalisän joulukuun puolivälissä hektisen syksyn päätteeksi, ja suuntasivat Kulinaariseen Instituuttiin. Tosin tiimillä ei ollut hajuakaan sinne saavuttaessa, että mistä oli kysymys.

Kyseessä oli siis vuoden lopettajaiset, eli perinteisemmin pikkujoulut. Koska koko jengi arvostaa hyvää ruokaa, päätin loihtia ohjelmaa sen ympärille. Porukassa kytee myös kohtuullisen voimakas kilpailuvietti, joten piti saada myös kisa aikaiseksi. Ideoin illan vetäjän, Food Camp Finlandin Ida-Maria Huuhtasen kanssa, illan toteutusta – ja siten päädyimme kokkisotaan. Sikke Sumarin luotsaama Kokkisota on monelle tuttu ohjelma vuosien takaa ja Boostilaiset pääsivät kisaamaan sen esimerkkiä noudattaen.

Nautimme illan aluksi ihania erilaisia alkupaloja ”family style” – erilaisista kulhoista tarjoiltuna. Sen jälkeen muodostimme kaksi tiimiä ja siirryimme keittiöön kuulemaan tehtävänannon keittiömestareilta. Sitten raaka-aineet paljastettiin ja kokkisota alkoi!

Loihdimme poron sisäpaistia, sipulia, sieni-omenahöystöä, maa-artisokkaa ja riistakastiketta 40 minuutissa! Hauskaa riitti, ja keittiössä syntyi positiivinen kisailuhenki. Mielestäni kumpikin joukkue suoriutui tehtävästä mainiosti. Joukkue 2 vei ansaitusti voiton (jossa en itse pieneksi harmikseni ollut mukana).

Kisailun jälkeen nautimme mestareiden loihtiman pää- ja jälkiruuan. Ilta oli onnistunut ja sai koko porukan hetkeksi toisiin sfääreihin ja pois työexceleistä.

Suosittelen kokkisotakonseptia kaikille! Ruuan ja mainion seuran parissa kisaillen ei voi syntyä kuin hyviä muistoja.

Kirjoittaja on Elina Rosengren, joka toimii Boostilla HR- ja markkinointitehtävissä. Kuvat: Jennifer Ahlamaa