Yksi toiminnanohjauksen edelläkävijöistä Pohjoismaissa, Visma Solutions, nostaa Boost Brothersin esimerkkinä työviihtyvyyden kehittämisestä. Ani Rumpu Vismalta kuvaa Boostin kehittämiä työviihtyvyyskäytäntöjä maaliskuun blogissaan, ja mainitsee erityisesti yrityksen henkilöstön kehittämän toiminnanohjauksen, jonka avulla voidaan esimerkiksi hallita työkuormia tehokkaasti ja reagoida nopeasti yllättäviin tilanteisiin.
Vältetään liialliset työkuormat
Boostin tiimin kehittämän toiminnanohjauksen avulla yrityksessä on helppo seurata, kenellä tunnit tuppaavat paukkumaan yli ja kenen olisi mahdollista helpottaa kollegan taakkaa.
”Meillä lähtökohtana toiminnanohjauksen kehittämisessä on työyhteisön hyvinvointi. Halusimme ennakointikeinon, jonka avulla voidaan muun muassa välttää liialliset työkuormat ja siten pitää henkilökunta työkykyisenä pidempään,” kertoo Matti Sivunen Boostista.
Joustavuus ja nopea reagointi
Toimivan resursoinnin ansiosta yrityksessä pystytään reagoimaan yllättäviinkin tilanteisiin paremmin. Kun jo suunnitteluvaiheessa varaudutaan sairastumisiin, työpaikanvaihtoihin ja esimerkiksi asiakkaista tai muista urakoitsijoista johtuviin viivästyksiin, on kaikkien helpompi joustaa.
”Se on erikoinen paradoksi, että voidakseen joustaa, täytyy tehdä hyvin tarkat suunnitelmat,” Sivunen naurahtaa.
Resursoinnin avulla voidaan parantaa henkilöstön hyvinvointia ja tämän isäksi tehostaa toimintaa ja toimitusvarmuutta, seurata asiakas- ja projektikohtaisia kannattavuuksia, työtuntikertymiä.
Lue lisää työhyvinvoinnin uusista käytännöistä, https://psa.visma.fi/blog/jokaisen-yrityksen-pitaisi-resursoida/