Kuvassa on rapistunut vanha sairaalarakennus.

Boost Brothers selvittää Tiurun entisen sairaalan tulevaisuutta

(Kuva: Petri Mustapää)

Kulttuurihistoriallisesti arvokas funkkisrakennus rapistuu Lappeenrannassa. Rakennuksen tulevaisuudelle etsitään vaihtoehtoja.

Helsingin Sanomat kertoi lauantaina (2.9.2023) rajuun kuntoon ajautuneesta Tiurun vanhasta sairaalasta, jonka tulevaisuudelle etsitään vaihtoehtoja. Esiselvitystyötä toteuttaa Boost Brothers Oy.

— Neljästä eri yhdessä tilaajan, eli KOy Seniori Saimaan, kanssa määrittelemästä vaihtoehdosta etsitään paras. Vaihtoehdot sopivat eri tavalla tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Jokaiseen liittyy myös erilaisia riskejä ja mahdollisuuksia. Teemme niistä kustannuslaskelmat, jotka tarkentuvat vaiheittain, kertoo projektissa toimiva rakennuttamisen asiantuntija Esko Tiensuu Boostilta.

Boostin toteuttama esiselvitystyö valmistuu lokakuun loppuun mennessä, jonka jälkeen tilaaja pystyy tekemään funkkiskohteelle päätöksiä ja toteuttamaan jatkotoimenpiteitä.

— Selvityksen avulla pystytään vertailemaan eri vaihtojen hintatason lisäksi laadullisia tavoitteita, kuten tekniseen toimivuuteen, ympäristöön ja kaupunkikehitykseen liittyviä tekijöitä.

Suojeltu kohde saa arvoisensa selvitystyön

Lappeenrannassa upeissa maisemissa sijaitseva kohde on uniikki ja kulttuurihistoriallisesti arvokas, josta löytyy yhteneväisyyksiä muihin vanhoihin ja suojeltuihin kohteisiin kuten Tikkurilan kirkon selvitystyöhön, joissa Boost on ollut mukana.

— Tiurun sairaalan selvitystyö on laaja ja ottaa huomioon kohteen arvon. Nykyään aika moni vanha rakennus päätyy lopulta purettavaksi. On hienoa, että vanhalle ja historian havinaa täynnä olevalle kohteelle yritetään löytää sen arvolle sopivaa ratkaisua.