Ilkka Hemminki ja Teemu Rantala vahvistavat Boostin rakennuttamisen osaamista
Energia- ja LVI-tekniikan DI Ilkka Hemminki sekä RI, RAP Teemu Rantala aloittivat Boostilla marraskuussa rakennuttamisen asiantuntijoina.
Boost vakuutti jo ensitreffeillä
Ennen Boostille tuloa Rantalalle on kertynyt rakennuttamisen työkokemusta yksityiseltä ja julkiselta puolelta lähes 10 vuotta. Hän odottaa innolla, että pääsee Boostilla kehittämään osaamistaan sekä oppimaan uutta.
Rantala on sattumoisin tehnyt Boostin kanssa yhteistyötä jo aiemmin asiakkaan roolissa, ja sieltä hänen mieleensä oli jäänyt myönteinen kokemus Boostin toimintatavoista. Erityisesti Boostin ammattimaisuus tuotettavaa tietoa kohtaan, selkeys ja aikataulussa pysyminen tekivät jo silloin Rantalaan vaikutuksen.
”Lisäksi paikan päällä käynti rekrytointivaiheessa vain vahvisti hyvää fiilistä rennosta ilmapiiristä. Työtoverit vaikuttavat erittäin mukavilta ja helposti lähestyttäviltä”, kertoo Rantala.
Boostin mukana rakennusalan aallonharjalle
Hemminki toimi ennen Boostille tuloa projektipäällikön tehtävissä tilaajan edustajana asuinrakennusten laajoissa perusparannushankkeissa. Hänellä on myös LVI-suunnittelukokemusta muun muassa taloteknisesti erittäin haastavista datakeskus-, sairaala- ja laboratoriohankkeista.
”Boostissa kiinnosti erityisesti mahdollisuus työskennellä haastavissa ja mielenkiintoisissa hankkeissa rakennusalan huipulla”, kertoo Hemminki.
Ensimmäisten työpäivien aikana on ehtinyt jo lyhyesti tutustua isoon osaan boostilaisista: ”Ensimmäisen viikon perusteella Boost vaikuttaa nuorekkaalta ja ketterältä yritykseltä täynnä kovan luokan tekijöitä. On hienoa olla osa näin osaavaa tiimiä”, iloitsee Hemminki.
Käyttäjiä palvelevia tiloja ja parempaa viestintää rakennushankkeisiin
Olemme Boostilla erityisen kiinnostuneita rakennuttamisen kehittämisestä, ja tapana onkin ollut uusilta työntekijöiltä tiedustella, mitä he haluaisivat muuttaa ja kehittää rakentamisessa. Tällä kertaa kehitysajatuksista heijastui erityisesti käyttäjien ja viestinnän merkitys hankkeissa.
”Rakennushankkeissa tulisi huomioida tilaajan ja rakennuksen käyttäjän tarpeet entistä selkeämmin ja pyrkiä luomaan mahdollisimman hyvin käyttäjiä palvelevia tiloja.
Lisäksi rakentamisessa tulisi pyrkiä huomioimaan kestävän kehityksen tavoitteet olennaisena osana hankkeiden valmistelua ja kilpailutusta”, Hemminki valottaa näkemystään.
Rantala tehostaisi eri toimijoiden välistä viestintää: ”Harvoja asioita kannattaa suoraan lähteä radikaalisti muuttamaan, mutta monia voisi merkittävästi parantaa. Muun muassa modernit ja tiiviimmät viestintätekniikat tilaajan, urakoitsijan sekä konsultin välillä tehostaisivat riskienhallintaa. Sähköpostiaika on päättymässä!”