Boost AI -työpajassa esillä tekoälyn tuoreimmat kehityssuunnat

Tekoälyn hyödyntämisen taloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan merkittäviä. Esimerkiksi McKinseyn mukaan tekoälyn osuus Suomen BKT:sta voi olla jopa 13 miljardia euroa vuonna 2045.

Boostilaisten lokakuu huipentui Boost AI -työpajaan Saku Viita-ahon johdolla. Viita-aho avasi boostilaisille uusia näkökulmia ja tuoreimpia tekoälyn kehityssuuntia. Viita-aho esitteli käytännön esimerkkejä siitä, miten tekoäly on jo luonut uusia liiketoimintamalleja, tehostanut toimintaa ja parantanut päätöksentekoa eri aloilla. Erityisesti asiantuntijatyössä muutosvauhti on tällä hetkellä suuri.

Boostilaiset tutkivat innolla tekoälyn valtavia mahdollisuuksia ja konkreettisia hyötyjä sekä luonnollisesti myös, mitä riskejä tekoälyn käyttämiseen liittyy. Tekoälyn hyödyntämisen tavoitteena Boostilla on tuoda lisäarvoa asiakkaille parhaaksi todettujen käytäntöjen avulla, huomioiden tietojen luottamuksellisuuden.

Boost on tutkinut tekoälyn hyödyntämistä jo pidemmän aikaa: ensimmäinen rakennushankkeen hanketiedon tekoälypilotti toteutettiin jo vuonna 2014. Tutkiminen ja kehittäminen tuo Boostille ainutlaatuista asiantuntemusta, jota voimme hyödyntää asiakkaidemme hyväksi niin työskentelyn tehokkuuden, laadun, riskienhallinnan kuin työviihtyvyyden näkökulmasta. Tekoälyllä voidaan potentiaalisesti saavuttaa merkittäviä hyötyjä rakennuttamisessa, kuten tehostettu suunnittelu, kustannusten ja hiilipäästöjen optimointi, aikataulujen hallinta sekä riskien arviointi.

– Asiakkaamme voivat odottaa meiltä innovatiivisia ja luotettavia rakennuttamisen ratkaisuja, jotka perustuvat viimeisimpään projektijohtamisen osaamiseen, dataan ja teknologiaan. Samalla kutsumme potentiaalisia uusia osaajia liittymään tiimiimme, sillä tekoäly ja sen soveltaminen tarjoavat jännittäviä mahdollisuuksia kehittyä ammattilaisena, kertoo Boostin toimitusjohtaja Juho-Kusti Kajander.

Ole yhteydessä Boostiin, jos haluat vaihtaa ajatuksia ja sparrata, miten voimme yhdessä hyödyntää tekoälyn tuomia etuja asiantuntijatyössä.

 

Lisätietoja: Juho-Kusti Kajander, p. 040 750 2775